Wat gaan we doen met deze cursus?
Je leert, van a tot z hoe je oatmealbars maakt. In jip en jannekestaal, zo eenvoudig mogelijk. Met opnames waar ik alles stap voor stap in uitleg en laat zien hoe je bepaalde handelingen doet. Maar ook met begeleidende teksten, foto’s en PDF’s. Die laatste kan je online gebruiken of afprinten tot een volledig werkboek.
Op het einde van de cursus kan jij oneindig veel variaties van de oatmealbars maken, exact aangepast aan je eigen allergenen of wensen. Je kan ze op verschillende manieren gaan afwerken zodat ze altijd passen bij de situatie waarin je ze nodig hebt.
Deze cursus draait niet om ‘er is maar één manier om iets te doen’ maar wel absoluut vanuit de basis iets aanleren zodat je exact weet hoe je zelf aanpassingen moet maken zodat je alles kan personaliseren. Zelf problemen oplossen en zelf volledig je eigen ding ervan kan maken en kan groeien en bijleren vanuit die basis.
De juiste achtergrond informatie geeft je voldoende back up om echt te begrijpen waarmee je bezig bent en dit volledig te kunnen toepassen, niet enkel op de cursus oatmealbars maar ook in je verdere bakavonturen.
Niet zo avontuurlijk aangelegd? No worries, dat hoeft ook niet, je mag je ook aan de basis houden en dit toepassen zonder verder te experimenteren.
Voor wie is deze cursus geschikt?
Je kan starten met de cursus onder één voorwaarde: je moet veel goesting hebben om er aan te beginnen. Je leert immers een -misschien wel volledig nieuw- vak. Oatmealbars maken is niet moeilijk. Het vergt alleen een beetje moeite en tijd. En inzet.
Deze cursus is geschikt voor elke leeftijd, al dan niet onder begeleiding van volwassenen, en elke achtergrond. Je hebt geen voorkennis nodig om te kunnen starten.
Heb je een allergie om rekening mee te houden? Helemaal goed. De cursus oatmealbars bestaat uit een basisrecept dat sowieso al vrij is van eieren, soja, gluten, tarwe, dierlijke melk en lactose. Je hebt varianten en alternatieven bij de vleet, die ik je uiteraard allemaal aanreik. Ook in de afwerking zijn er zoveel opties en variaties dat iedereen even veel waarde haalt uit de ganse inhoud van de cursus.
Oatmealbars leren maken puur uit interesse of omdat je een collega bent die ze wil leren maken om te verkopen in je eigen onderneming, bakkerij of winkel: je bent kei welkom.
Wat moet je kunnen?
Niks. Je hebt absoluut geen basiskennis nodig. Geen voorkennis, geen vooraf gevolgde cursussen. Je mag helemaal fris en fruitig starten aan de cursus oatmealbars. Ik leg alles in jip en jannekestaal uit, zowel in tekst als in uitleg, zodat je stap voor stap alles leert, op je eigen tempo.
Heb je toch bijkomende vragen, dan zijn er maandelijks live coaching calls om je daarmee verder te helpen of sta ik beschikbaar via mail of instagram.
Wat heb ik nodig?
een computer (ofzo…?)
een deegrol
een weegschaal
een bakplaat
enkele steelpannetjes
een spatel
wat kommetjes
snijplank en mes
bakpapier
Ik zou dus kunnen zeggen: niks zot of raar. Veel ga je al in huis hebben, of kan je even lenen bij de mama/zus/buurvrouw?
De cursus bevat een volledig module aan materiaalkennis, dus moest je aankopen willen doen zal je ook daar ondersteuning in krijgen.
Wat zit inbegrepen in de cursus?
De cursus bestaat uit virtuele lessen, opnames, die beschikbaar staan op Teachable, dat is een online leerplatform. Je krijgt meteen na inschrijving (binnen 48u) toegang tot deze account.
Ook de PDF’s, foto’s en begeleidende teksten ga je daar vinden.
Daarnaast heb je maandelijkse live coaching calls voor al je vragen, ter inspiratie of om samen te brainstormen.
Je kan hulp en raad vragen via mail, via het platform of via de socials.
Je kan en mag de cursus volledig doorlopen zonder hulp, maar ik sta ook ten alle tijden voor je klaar om te helpen waar en zoveel ik maar kan.
Een overzicht van de cursus.
introductie: met een wegwijs, een faq, voorwaarden, en een welkomwoord.
recepten: alle recepten, opties en variaties netjes in PDF.
ingrediënten: een overzicht van alle ingrediënten, de info en de verdieping ervan.
materialen: starten bij het begin doen we met de het overlopen van de juiste materialen.
technieken: aparte lessen met technieken zoals de basis vulling maken, chocolade smelten, noten roosteren, toevoegingen voorbereiden, chocolade bewaren, oatmealbars in bulk maken,…
voedselveiligheid: een overzicht van de basis regels van FAVV en HACCP
Alles splitsen we op in kleine behapbare stukken. Lesmateriaal bestaat uit mooie PDF’s, uren en uren van opnames, duidelijke foto’s en begeleidende tekst. Alles zodat jij, visueel of niet, meteen aan de slag kan gaan.
De PDF’s zijn leuk opgesteld en ready to print zodat je op het einde een mooie werkboek hebt, of gebruik je enkel digitaal, wat je maar wil.