Wat gaan we doen met deze cursus?
Je leert, van a tot z hoe je bonbons en cake pops moet maken. In jip en jannekestaal, met opnames waar ik alles stap voor stap uitleg en laat zien en begeleidende teksten, foto's en PDF's die samen een gans werkboek vormen.
Op het einde van de cursus kan jij duuzd soorten bonbons en cake pops maken en ze afwerken op zoveel verschillende manieren dat ze er steeds anders uit gaan zien en binnen elk thema passen.
Deze cursus draait niet om 'er is maar één manier om iets te doen' maar wel absoluut vanuit de basis iets aanleren zodat je exact weet hoe je zelf aanpassingen moet maken zodat je alles kan personaliseren. Zelf problemen oplossen en zelf volledig je eigen ding ervan kan maken en kan groeien en bijleren vanuit die basis.
De juiste achtergrond informatie geeft je voldoende back up om echt te begrijpen waarmee je bezig bent en dit volledig te kunnen toepassen, niet enkel op de cursus bonbons en cake pops, maar ook in je verdere bakavonturen.
Niet zo avontuurlijk aangelegd? No worries, dat hoeft ook niet, je mag je ook aan de basis houden en dit toepassen zonder verder te experimenteren.
Voor wie is deze cursus geschikt?
Je kan starten met de cursus onder één voorwaarde: je moet veel goesting hebben om er aan te beginnen. Je leert immers een -misschien wel volledig nieuw- vak. Bonbons en cake pops zijn niet moeilijk om te leren maken, maar het vergt wat oefening en geduld.
Deze cursus is geschikt voor elke leeftijd, al dan niet onder begeleiding van volwassenen, en elke achtergrond. Je hebt geen voorkennis nodig om te kunnen starten.
Heb je een allergie om rekening mee te houden? Helemaal goed. De cursus bonbons en cake pops bevat volledig vegan recepten, maar ook glutenvrij en tarwevrij, lactosevrij, soja en koemelkvrij. Je krijgt alternatieven, opties en varianten zodat iedereen even veel waarde haalt uit de recepten en de ganse inhoud van de cursus.
Bonbons en cake pops leren maken puur uit interesse of omdat je een collega bent die ze wil leren maken om te verkopen in een koffiehuis, bakkerij of winkel: je bent kei welkom.
Wat heb je nodig?
Qua materiaal en ingrediënten hoef je geen gekke aankopen te doen. Zeker als je vooral bonbons wil maken heb je allicht alles al volledig in huis. Basis materiaal zoals een spatel, een steelpan, een weegschaal en wat kommetjes, ga je allicht al hebben liggen.
Wil je cake pops maken dan heb je een siliconen vorm nodig waarin je die kan maken. En stokjes. Anders is het niet handig.
Uiteraard maken bepaalde extra materialen het je makkelijker, gaat het sneller en als je een professionele bakker bent die de cursus volgt, zijn er dingen die je productiviteit kunnen verhogen. Ook daar praten we over in de cursus.
Je hebt een computer nodig om de online lessen te kunnen volgen op het account van Teachable, waar je toegang tot krijgt bij de start van de cursus.
Wat moet je kunnen?
Niks. Je hebt absoluut geen basiskennis nodig. Geen voorkennis, geen vooraf gevolgde cursussen. Je mag helemaal fris en fruitig starten aan de cursus bonbons en cake pops. Ik leg alles in jip en jannekestaal uit, zowel in tekst als in uitleg, zodat je stap voor stap alles leert, op je eigen tempo.
Heb je toch bijkomende vragen, dan zijn er maandelijks live coaching calls om je daarmee verder te helpen of sta ik beschikbaar via mail of instagram.
Hoelang blijft de cursus beschikbaar?
De cursus is van jou en blijft van jou. Na aankoop is er geen deadline, alles mag op je eigen tempo en zo frequent je zelf wil. Zolang Omnom Patisserie onder deze vorm blijft bestaan, blijven alle cursussen en mini cursussen beschikbaar en in je bezit.
En geen zorgen: ik ben van plan om als moeke van 85 jaar nog mee te staan roeren in de pot chocolade.
Wat zit inbegrepen in de cursus?
De cursus bestaat uit virtuele lessen, opnames, die beschikbaar staan op Teachable, dat is een online leerplatform. Je krijgt meteen na inschrijving (binnen 48u) toegang tot deze account.
Ook de PDF's, foto's en begeleidende teksten ga je daar vinden.
Daarnaast heb je maandelijkse live coaching calls voor al je vragen, ter inspiratie of om samen te brainstormen.
Je kan hulp en raad vragen via mail, via het platform of via de socials.
Je kan en mag de cursus volledig doorlopen zonder hulp, maar ik sta ook ten alle tijden voor je klaar om te helpen waar en zoveel ik maar kan.
Een overzicht van de cursus.
introductie: met een wegwijs, een faq, voorwaarden, en een welkomwoord.
recepten: alle recepten netjes in PDF.
ingrediënten: een overzicht van alle ingrediënten, de info en de verdieping ervan.
materialen: starten bij het begin doen we met de het overlopen van de juiste materialen.
technieken: aparte lessen met technieken zoals de basis vulling maken, chocolade smelten, drizzlen, gouden spatten, schilderen,...
bonbons: volledig losstaande extra lessen met alle bonbons één voor één van a tot z overlopen.
cake pops: volledig lostaande extra lessen met alle basis cake pops één voor één van a tot z volledig overlopen.
voedselveiligheid: een overzicht van de basis regels van FAVV en HACCP
thema's: valentijn, Kerst, halloween en Pasen, onderdompelen in de chocolade en thema versieringen.